Saturday, January 22, 2011

.

Blue Valentine (2010) - Ja alltså... helt vansinnigt underbar film. Michelle Williams och Ryan Gosling är för bra för att vara sanna, fantastiskt skådespel av de tu, vilket jobb! Vill höja denna rulle till skyarna. Ja, det är typ ett relationsdrama (och det blir inte bättre).
Let me in (2010) - Alltså remaken. Sevärd, särskilt om det var ett tag sedan man såg svenska. Bra casting ändå, och bra scenografi (heter det va). Jag tycker man fick till stämningen som fanns i både bok och svenskfilm. Like.
Conviction (2010) - Hade nästan trott att denna skulle få någon stor nominering, men inte det. Typisk sån iallafall. Hilary Swank är fattig ensamstående som tar sig igenom law school för att få sin morddömde bror frikänd. Svingrymma Sam Rockwell är brollan.
Submarino (2010) - En till helt övergrymt bra film. Danskarna gör det gång på gång (denna gång Thomas Vinterberg). Väldigt bra men rätt jobbigt om knark, familj, brott och på-riktigt-grejer-om-än-lite-uppsnurrat. SE!
The Kings Speech (2010) - Hur underbar Colin Firth än är så är den här filmen så tråååkig. What´s the fuzz about?!!! Två timmar av munljud och kvasismackande, sjukt irriterande. Dock fint mellan CF och Geoffrey Rush. Och typ femtiotre Oscarsnomieringar, tydligt att man inte har mainstream smak alltid. Fast det är väl bra att ha egen smak, ändå. Men såklart välspelat och väldigt välgjort. Men DULL.
Farsan - Inte bra. Bara störig. Inte ens Torkel var bra ju (en dålig karaktär bara egentligen).

Buffy s07 forts - Hjärtat.