Saturday, March 27, 2010

Skins



Det här introt får det att vända sig i min mage. På känslosättet, inte illamåendesättet.

Monday, March 22, 2010

Mer om detta snart. Nu alltså.

Ska bara skriva ner för att komma ihåg.
Och nu ska förtälja litt om dette.

- Cougar Town s01e12-17. Men jo, I like it, det blev så. Det har liksom hittat sin plats lite mer nu första avsnitten. Hoppas det får fortsätta.
- Gossip Girl s03e13-14. Jag är så besviken på dessa två senaste (som också kör igång andra halvan av s03), det är så dåligt nu. Fortsätter se dock, utan problem.
- Secret life of the american teenager s02e13-23. Här har vi ju en riktigt skitserie (jag kan t.o.m. bli så pass irriterad att jag skriker till och ryter lite åt datorn och nääästan stänger av men ändå inte) som man kanske skulle vilja kalla ett "guilty pleasure" men jag kan typ hoppa över pleasuret. Jag vet verkligen inte varför jag fortsätter titta men jag kaaan iiiinte lååååtaa bliiii.
- Alice in wonderland (2010). Tim Burtons i 3D dårå. Helskottas vad det är tufft med 3D, ja!, men det gör ju inte en film. Det gör liksom inte handlingen bättre. Somliga har fått detta om bakfoten (Ja precis, Cameron och lite Burton). Inte särskilt impad för övrigt (förutom att Johnny Depp alltidalltidalltid imponerar på mig, himla karl).
- The Collector (2009). Fick ett tips av en kollega som har rätt intressant smak, även om hon brukar stänga av när det blir lite för blodigt/köttigt/guckigt vad jag förstår. Denna var ganska okej. Samma person har tipsat mig om Martyrs så jag måste ju ta mig an allt hon nämner.
- Life Unexpected s01e06-09. Äh, skulle kunna lägga ner. Men det gör jag ju inte.
- ANTM s14e01-02. Här har vi bra grejer. Älskar detta, tretton säsonger senare. Sparar och ser förra veckans avsnitt innan jag ser det senaste, så får man dubbelt upp. Tips!
- Pusher (1996). Sett förr men länge sen. Riktigt bra.
- Pusher 2 (2004). Bästa av de tre. Var smått tagen efteråt. Och Mads Mikkelsen sen då, herre.
- Pusher 3 (2005). Ja, min bakissöndag gick helt ut på Pusher-trilogin. Verkligen inget illa i det. Alla tre var skitbra, även om trean spårade lite i slutet. Lite effektsökeri som inte alls var nödvändigt tycker jag. Pepp på fyran då!


- Skins. Nu har jag blivit tipsad om den här så många gånger och när den nämdes i lördags kändes det som dags. Längtat efter en kvalitetsserie om teens in distress. Jag har inte blivit besviken en sekund än, fem avsnitt in.


åååh så mycket bra och lite mindre bra

Sunday, March 21, 2010

Sport.

Jag gillar ju sport, as you may know. Riktig sport med boll, lite skydd och gärna några målburar. Just nu spelar hjärtats klubb bandyfinal på Studenternas för typ åttioelfte gången i ordningen (eller sjunde på tio, elva år eller så). Ställning 1-3 (borta). Tror Bajen tar hem det här idag. Fast det var ju typ -04 eller nåt när dom tappade en fyramålsledning sista kvarten (modifierade uppgifter, minns inte riktigt). Poängen är såklart att med detta lag kan allt hända. Och det är särskilt ingen idé att förvänta sig för mycket, men hoppet är ju det sista som lämnar en.
Men alltså. Nu är det 7 minuter kvar och det står alltså 3-1 till Bajen som vinner idag. Härliga tider.



SM-GULD SM-GULD SM-GUUULD

Thursday, March 18, 2010

Nice to have known you.

Jag har precis sett Roskilde (2008). Liksom, the movie. Den gick på bio i Danmark när jag och Kringlan hängde i Köpenhamn några dagar innan festivalen satte igång/öppnade portarna. Lite visste jag då att det förmodligen var min sista visit. Och jisses vad det kändes så när jag tittade på filmen. Kan längta tillbaka i viss mån men känner mig rätt klar med grejen. Jag längtar inte dit. Jag pallade mig dit nio gånger, närmare tre månader sammanlagd tid, jag ääälskar Danmark, äääälskar Roskilde. Men verkligen - kul att ha träffats, nu går jag vidare med mitt.
Ett litet kärleks/adjöbrev till Roskan.
Förresten så fattar jag inte riktigt i filmen vilket år det var ifrån. Liksom blandat -05 och -07. Helt oklart faktiskt.
Bilden nedan är iaf från -08 och Judas Priest står på scen och jag är bevisligen en övergrym fotograf.

Smarta personer gör smarta saker del 1056


Nån klyftig person har gjort en så sjukt bra grej.
Han satte ihop den bästa låten som ett svenskt band någonsin gjort tillsammans med en av världens bästa filmer. Resultatet är outhärdlig bra. Senaste sommaren gick ut på den här kombon (inte knark och anemi alltså, utan att titta lyssna på denna kombo).
Laakso - Lack of blood hjärta
Christiane F - Wir kinder vom Bahnhof Zoo

Personen verkar tycka om låt och film nästan lika mycket som jag.
Lyssna lite lyssna lite och titta lite.

Tuesday, March 09, 2010

bra vecka

Den här veckan är en bra serievecka. Nuff said for now.

Monday, March 08, 2010

25 minuter in

Och jag står just nu på två av två. Går bra hittills.

Hann precis med tre av tre.

Betyder detta "live blogga"?

Sunday, March 07, 2010

Heja film och skådis:

Bara några timmar innan.

Det är ungefär 3 timmar kvar till Oscarsgalan, så jag tänker att jag borde nämna nåt de senaste nominerade jag sett.

- Crazy Heart. Helt typisk film för nominering. Jeff Bridges verkar dessutom vara lågoddsaren. Jag tyckte dock den var ganska tam, inga översköljande känslor en enda gång (hade jag förväntat mig av nåt skäl). Bra story och sådär men det kändes inte direkt banbrytande.
- Avatar. Här har vi banbrytande dock. Men som fan inte i story på nåt sätt. Vansinnigt snygga effekter och jätteimponerande med allt det där men KOM IGEN, är det inte den mest överskattade filmen under min livstid så säg. Handlingen är berättad hundra gånger om och det här var övertydligt och klyshigt. Dessutom allvarlig som en begravning, helt i onödan. Det var liksom lite jobbigt och skämmigt till och från. Men folk ba älskar den... not me.
- Ajami. Israels nominerade bidrag. Bra. Önskar man var mer insatt i slitningarna, så hade det nog varit mer medryckade.


Var även och såg Shutter Island vilken jag gillade jättemycket. Jättemycket. Hjärnvrickade är nog min cup. Trots att P fick förklara det sista direkt efter filmen då jag hade tänkt mig nåt helt annat. Tror på hans teori iallafall, den var bra. Go see! (Obs, jag har inte läst boken vilket verkar vara ett klart plus för gott tycke.)
Man Men s03. Gick bara på några dagar, även om det var riktigt segt till och från några avsnitt in. Gillar ju den här bra serien.
Luftslottet som Sprängdes is one shitty film. Det var liksom statister-som-tittar-in-i-kameran-varning. Sanslöst. Tog sig mot andra halvan men över lag ett riktigt slaskjobb, ungefär bara för att få göra klart. Hade varit så mycket bättre om det fått blivit en serie för tv (10 x 60 minuter eller nåt).
Heavenly Creatures (1994). Har sett förut men det hade jag glömt så jag kollade med ena ögat på denna bra film.

Så är det med det. Och tyck vaffan du vill om saken.

Om några timmar är det alltså dags. Som pepp har jag youtubat gamla acceptance speeches. Töntigt men riktigt roligt.
Här är en favorit: Jack vinner -76

Friday, March 05, 2010

Monday, March 01, 2010

Is it you? Is it really you?

Kan det stämma?
Will Ferrell-gruppen på Facebook. Kom en status update:
Will Ferrell - Hey FacebookI I want to let everyone know that this is indeed my Facebook page. It is active and I'll be posting stuff from time to time along with my friends at Funny Or Die. We will show pics, videos and all kinds of things that make us laugh from around the Interweb. So sit back, relax and let’s status update each other. Yours Online – Will

MAN VILL JU DET. Det känns som om man blir talad till direkt. Jag och en mille pers till som är med i gruppen.