Saturday, January 30, 2010

- Rhymes with occerball. It´s a soccerball.

Friday Night Lights s02 är så himla bra. Vill bara säga det tills vidare.

Mannen jag älskar

är ju Will Ferrell.


Underbart ju. Vackra frun Viveca och Beck och Conan är ju grym på guran. Tänk vad roligt att barnet kom strax efter också. En av världens bästa låtar dessutom. Jisses, det här gjorde min lördag.

Tuesday, January 26, 2010

Ödet

Idag är det faktiskt Paul Newmans födelsedag. Hans 85-årsdag om han levt (kunde han väl fått göra). Och idag, ovetandes, köpte jag denna:



Tycker jag var lustigt. Inte för att det var första gången jag inhandlat denna men nog var det första gången på hans födelsedag.

Monday, January 25, 2010

Hey, what about Saracen sleeping with coaches daughter?

Väldigt rolig scen, här ovan.

Jag ska lista lite jag senaste sett, sen kanske jag ger Guldbaggen en chans. Men bara snuddar dom vid buskis slänger jag ut tvn. Jag kan säga att jag ser på tv nu, för jag betalar licens. Iofs ser jag väl i snitt 3 timmar i veckan typ.
Förresten, är Man Tänker Sitt nominerad i nåt? Typiskt om inte.

- The City. Tittade igenom s01e14-23 på mtv.com vilket fungerade helt okej. Iaf så var innehållet typ bara jobbrelaterat och inte alls lika roligt som första delen av s01. Sen är Whitney en toffel och det är ju rätt lätt att störa sig på. Gillar Erin (nya).
- Whip It. Loved it. Den var så himla bra och Ellen Page och Roller Derby och rockkillen och Alia Shawkat och Smashley Simpson och stämningen... denna stämning som dom får till ibland. Det är inte illa pinkat.
- A Perfect Getaway. Hyfsad thriller! Thriller som att det är med lite knäppa/galna karaktärer som diggar att ha ihjäl andra, inte helt läskigt alltså. Men det var ett okej lördagsnöje. Twist twist.
- Paper Heart. Till och från ursöt (diner-scenen), ibland lite too much (Charlyne Yi). Det är ju en mockumentary och vet man lite bakgrund (som att Cera och Yi var ihop på riktigt) blir det skumt med tidvis skicklig spelfilm och ibland tydlig dokumentär. Förvirrande men lite annorlunda vilket är kul. Men jag är glad att ha sett den (vilket är betyget)!
- Life Unexpected. Ny serie på CBSs kanal CW (visar massa olika bra) som jag läste om i höstas och har längtat lite efter. Första avsnittet var bra. Tänker lätt fortsätta kolla. Går måndagar.
- Louis Therouxs "The City Addicted to Crystal Meth". Han är så duktigt med trasigt folk, den där Louis. Jag har några till på lager, bla Most Hated Family in America och jag CAN´T WAIT.
- Friday Night Lights. Alltså guuu. Ett avsnitt kvar av s01. Har typ bölat mig igenom senaste tre.

Guldbaggen har pågått här i bakgrunden medan jag skrivit och... ja, inte alltför fruktansvärt.
Jag tror att det var Carro som skrev några kärleksrader till Lena Endre häromsistens och alltså hon är ju helt underbar. Vacker som en dag.

Sunday, January 24, 2010

Blev påmind om den här...

... så nu har jag suttit och bölat i en kvart.

Wednesday, January 20, 2010

Födelsedagen idag

Grattis på födelsedagen till David Lynch idag. Vilken man.

Angående pågående Lou Reed-vecka



Say a word for Polly May
She can't tell the night from the day
They threw her out in the street
But just like a cat she landed on her feet
And say a word for Joanna Love
She ain't got nothing at all
'Cos everyday she falls in love
And everynight she falls when she does

She said
Oh sweet nuthin'
You know she ain't got nothing at all
Oh sweet nuthin'
She ain't got nothing at all


(ja, världens bästa låt.)

Tuesday, January 19, 2010

"I want to tickle your belly button... from the inside" - Francios

Nu var det länge sen man gjort en update igen. Såhär ligger det alltså till:

- The Imaginarium of Dr Parnassus. Betyget ligger just nu på 7.4 på IMDb, vilket är sjukt högt. Håller inte med detta. Hade inte velat lagt en spänn mer än en biocheck på denna, vilket jag inte heller gjorde (mer än just en biocheck). Stor potential i flera delar av filmen men det höll inte måttet alls.
- Julie & Julia. Hmm ja ja. Meryl Streep (love her) vann en GG för den. Rätt tam rulle och ganska typisk vinnarroll.
- It´s Complicated. Vette tusan varför jag ger mig på sådana här rullar. Förutom en härlig Meryl S så hade den inte många krut i sig. Känns väldigt mycket som att 50+ på jobbet skulle uppskatta (uppskatta!).
- Brothers. Men neeeeej. Hemsk slakt av danska förlagan (som är helt fantastisk). Inte ett uns av stämningen eller känslan som i Brødre. Varför går det aldrig för amerikanerna att göra en måttligt bra remake?! Eller har jag fel nu? Iofs tycker jag att The Strangers slog Ils, med en liten marginal, men ändock. Kommer inte på nåt annat. Iaf var Brothers a waste of allt.
- Youth in Revolt. Gillar Michael Cera och tycker att han en av få poppis skådiar som har närpå perfekt komisk timing (!). Bra kille. Den här var sevärd, jag gillade den. Inte hysteriskt rolig men småkul och rätt smart och lite annorlunda ändå och M.C. var riktigt bra som alteregot Francois. Jag hade gärna betalat för den - det är mitt betyg!
- An Education. Antagligen blockets bästa tillsammans med ovan nämnda. Gillade Carey Mulligan väldigt mycket och Peter Sarsgaard är ju het och bra. Det här med stämning igen - det framkom en stämning som jag tyckte om och var passande i filmen.
- Friday Night Lights. Inte många avsnitt kvar på s01 nu. Det har varit ganska trögt i mitten av säsongen faktiskt men det gör inget. Blir lite mer realistiskt så, om det nu är det man är ute efter.
- Legend. Det var så länge sen jag såg senast. Underbara film. Men så finns det två (tre?) versioner och jag började undra vilken det var jag sett i alla år. Inte directors cut vad jag kommit fram till. Och det kom jag fram till såhär:















Nu är jag så himla pepp på Paper Heart.
Och hur pepp är man inte på Oscarsnomineringarna!! 2 februari, folks. Pepp.
Förresten har jag tänkt lite på att jag aldrig skrivit något om vad jag läser, för det gör jag faktiskt. Men just nu läser jag mest skitböcker, t.ex. Nikki Sixx "Heroine Diaries" (vilken jag ville läsa så det var en superbra julklapp, tack Freddie!). Men den är snart klar och då kan jag kanske ge mig på nåt i mer kvalitétsstil, som Marilyn Mansons senaste som ligger på vänt. Jisses, så sorry. Men angående just biografier som är en favorit så tyckte jag om The Dirt och faktiskt Jenna Jamesons bok. Tro't eller ej.

Saturday, January 16, 2010

Thursday, January 14, 2010

Sorgligt värre.



Jay Reatard har gått bort. Hellvettes vad tragiskt.
Jag och Kringlan var sålda på honom efter lite rolig fakta från Zeta och en grym spelning på Roskilde.
Detta tycker jag var en pissig nyhet en torsdag som denna.

Thank you. And goodnight.



Foto: Frejson
Från spelning på Debban ganska precis ett år sedan.

Hinner inte mycket mer.

Så en uppdatering av titt-läget. Det var underbart (sic!) att vara tillbaks på jobbet efter semestern förra veckan men det innebär ju också mindre tittning. Nedanstående grejer är från helgen, förutom sista som är veckotittningen.

- Pandorum (2009). Men jovars, okejrå. Ganska okej. Gillade monsterna, som fått en del skit runt omkring på nätet. Inget fan av Ben Foster (eller Dennis Quaid för den delen), han är liksom ingen tuffing. 6/10.
- Surveillance (2008). David Lynchs dotra som gjort (story+regi) och det kunde man väl ana antydningar till, på ett bra sätt. Gillade berättarstilen med förklarande tillbakahistorier i rätt tidsföljd, eller hur man ska sammanfatta det. Men jorå, var väl reaktionen efter. Okej liksom. 6/10.
- A Serious Man (2009). Gud vet att jag gillar bröderna Coen men det här var inte alls så bra som det brukar. Eller jo bra kanske, men inte underhållande. Och jag tycker ju att Haneke är underhållning. Näru, inte helt enig med kritikerna på den här. Michael Stuhlbarg var bra, han kan få vinna den där GG:n. Och så gillade jag judetemat grymt mycket, det höjde totalet. Alltså jag kan fatta vad folk tycker är så bra med den, men jag tycker inte det.
- Red Road (2006). Av Andrea Arnold som gjort Fish Tank. Var ju helt klart tvungen att kolla in tidigare verk. Men så seeeg denna var. Efter 1½ timme fick man veta grejen och då var det bra segt innan. Snyggt upplägg och lite fängslande ändå men jag var inte helt impad. Inte som av Fish Tank, såklart inte. Men vilken potential denna Arnold har. Är pepp på hennes kortfilm Wasp som vann Oscar. Och framtida saker.
- Big Love. Serien dårå. Ett avsnitt för att ge mig in i det men sen blev jag avbruten av nedanstående...
- Friday Night Lights. Emelie har sagt i flera år att den är hennes bästa. Jag har strösett lite på femman på söndagar, tyckte liksom att jag hade en klar uppfattning, att jag tycker sådär, lite whatever. Nu sträckkollar jag och det är nog så man ska göra. I´m hooked och Emelie har til this day inte haft fel i sina serietips (det jag väl tagit vara på). Är inne på e07 tror jag och är INTE uttråkad.

Men så det är väl bara att köra vidare! Gillar Matt Saracen mest. Jättemycket.

Saturday, January 09, 2010

- She cut the cheese.

Så nu har jag sett klart Freaks and Geeks och konstaterar svart på vitt att det är världens bästa serie. Den och ett par tre styckna till.
Vill typ se om från början direkt. Jag önskar jag fick vara vän med Bill Haverchuck. Att han fanns i mitt liv. Så hemskt att det inte blev mer än en säsong. Sucks big time. För vad hände sen liksom?!

Sen har jag sett lite mer.
- Cougar Town. Sett till nästa veckas avsnitt, s01e12. Småsöt, smårolig och ganska töntig, men uppbarligen köper jag det. Mycket Busy Phillips på sistone alltså.
- New Moon. Twilight-rullen. Men jisses så tråkig. Blek och trist och händelselös och dålig på alla möjliga vis. Ändå gillade jag ettan en del faktiskt. Plus att Pattinsons mimik påtalar att han skulle ha dåliga tänder. 4/10.
- Sin Nombre. På bion igår. Satt så långt fram att jag faktiskt blev lite snurrig när kameran svepte runt som den kan göra, är nog rätt känslig. Iaf var filmen bra, inte helt otippat som vinnare på Sthlm Filmfestival och så. Men jag kunde inte känna för någon av karaktärerna även om skådespelet var jättebra och allt fungerade fint med filmen i helhet. Jag var helt över filmen när jag gick ut från bion och det är ett svalt betyg för mig. MEN - 7/10, trots allt.
- Saving Grace. Började se några avsnitt från första säsongen (2007) men nej nej nej. Gick inte. Kände att min gudinnebild av Holly Hunter höll på att fallera så jag slängde resten.
- Up in the Air. Inte en bra film enligt mig. Fattar inte alls Oscarssnacket (kommer bli sur om den vinner nåt). Och 6 styckna GG-nomineringar! Huh? Värsta träiga och förutsägbara tråkfilmen. 5/10.
- Fish Tank. Som sagt. Jag var nog konstant besvärad i två timmar. Sa högt en gång att "det är bara en film" haha. 9/10.

Så avslutar jag med en present av världens härligaste karaktär.

"You cut me off mid-funk." <3

Jag hittade den till slut.

Jag har precis sett 2009 års bästa film. Fish Tank.

Den var så bra. Egentligen borde man inte se någon trailer utan bara se filmen och inte ens veta handling eller nåt innan. Jag är helt tagen iaf. Så är det. Hade tytdligen premiär igår så GÅ OCH SE. 9/10.

Wednesday, January 06, 2010

- Is he talking to me like I'm ugly?

Nu är det så att jag faktiskt har gjort lite annat senaste dagarna än att glo på grejer, men lite har jag kryssat ändå.

- Sons of Anarchy s02. Klart nu. Såklart bra men en del av mig tycker att Tara och Gemma är behållningen. Pepp på s03 iaf.
- Inglorious Basterds (2009). Äntligen tagit tag i denna rulle och det var inte en minut för tidigt. Så bra!! 8/10.
- River's Edge (1986). Tror mig sett den förut för många år sedan. Nja, kan släppas rätt fort. Men Crispin Glover alltså, oj oj.
- Weeds s04. Klart nu. PEPP på s05 som redan finns på en dator nära mig.
- Cougar Town. Nya med Courtney Cox. Gillade henne så jättemycket i Dirt, som fan las ner fort fort. Har iaf gett den här nya ett par tre avsnitt och tog därefter ner de resterande av s01. Har faktiskt inte så mycket mer åsikt än att jag fortsätter kolla, det är ju ändå 25-minutersavsnitt, går så fort. Dan Byrd från underbara Aliens in America spelar sonen i rätt trist roll, men ändock.
- The Box. Varning. 3/10. Typ någon slags SciFi, dåligt skådespeleri (C. Diaz så usel!), trög och stört tråkig - i 70-tals miljö. Luckor överallt och inte ett ögonblick kände jag ett uns av sympati för någon karkatär. Tough shit. Och vad var dealen med musiken?! Jisses.
- Identity. Som tidsfördriv helt okej. Rutinmässig början för liknande filmer, vem-är-mördaren, men går över i lite värt hjärnvrickare.
- Lite Freaks & Geeks och lite 30 Rock dessutom.

Okejrå, gör väl inte så mycket annat. Men igår gav jag blod! Fast kärlet sprack (testade ett nytt kärl) och så räckte inte blodet i påsen så den fick slängas och allt var i onödan. Men jag fick ett stort blåmärke och en bok! Liam Norbergs "Inside" - haha. Just had to. Läser en annan just nu men den går jag lätt på härnäst.

Nu blir det nåt lättsmält

Monday, January 04, 2010

The cat and myself


Så här ser det ut när vi ligger och kollar på film. Fast Zelda koncentrerar sig mest på att värma mina fötter. Hennes jobb liksom.
(Ska bli mer bilder här, lovish)

Kom idag att tänka på en jag gillar väldigt mycket - Crispin Glover
Detta är bl.a. varför jag tycker han är nästan häftigast i hela världen:

Är det inte typ det läskigaste man sett?!

Och pga denna tanke på denne man idag såg jag River's Edge.

Sunday, January 03, 2010

Får så mycket GJORT

Så idag har jag förutom att haft sovmorgon, långfikat ute och grejat massa hemma även hunnit se ett par filmer och lite serie.

- The Hole. Och jag var inte helt uttråkad till en början, faktiskt. Thora Birch, remember her, liksom? Gillade upptakten men den slaknade rejält.
- An American Crime, som påminde mycket om Jack Ketumchs The Girl Next Door. Samma grej helt. Men denna var "An interpretation of the events based on..." och "All testimony comes from court script" och det fick mig att tända till. Sånt gillar vi! Tyvärr var Ellen Page i huvudrollen som torterade tonåringen vilket var som att se Juno vara jätteplågad. Hmm nä, det kunde fått va.
- Sons of Anarchy. Världens längsta avsnitt (inte då säkert menat i tid). Får The Wire-vibbar då jag märker att jag inte fattar vad dom säger, slanget, tugget, mumlet, terminologin. Tappar helt koncentrationen och tycker tillfälligt att det är det segaste och dummaste jag sett. Och det är det ju inte! Knepigt. Bara ett par tre avsnitt kvar nu och kanske är jag tillbaka på kärleksstatus till sista scenen i sista avsnittet.
- Freaks & Geeks. Alltså, världens bästa? Hur mycket klassiker som helst, hade ju typ glömt.

Igår såg jag The Cove. En Sharkwater fast om delfiner. Ganska precis så. Väldigt sevärd för det.
The Weeds, ja, också.

Skrev jag att jag beställde värdens bästa sagofilm i helgen? Legend - Mörkrets Härskare. Jag ÄLSKAR den här filmen. Äntligen slipper jag en gammal darrig VHS-inspelning från tv och får ny fin på DVD tack vare bästa play.com. För en himla struntsumma dessutom!

Friday, January 01, 2010

Lättjan.

Denna dag är så bra för det finns ingen dag på året då man är mer befogad att inte röra sig ur soffan och bara se på saker. Tog dagen i akt, kan man säga.
Sedan jag gick upp mer på riktigt, vid 13.30-snåret, har jag sett följande:

- Freaks & Geeks, tre första avsnitten (underbart återseende).
- Community, två sista avsnitten (började igår), faktiskt bra komedi, glatt överraskad och jag kan rekommendera vidare.
- Weeds, några avsnitt mitt i s04.
- Where the Wild Things Are, überspeciell film där jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det var, hela stämningen (drömsk) var nåt helt nytt, vilket är tufft. Oerhört fint och bra gjord. Ja, jag gillade mycket. Highly recommend.
- 9. Skittrist animerat. Helt charmlöst enligt mig. Diggar inte animerat så värst heller iofs.

Så min semster som börjar efter imorgon har jag enligt planen tänkt spendera på Mad Men s03, Sons of Anarchy s02 (halva kvar) och One Tree Hill s07. Längtet! (Ja, alltså det är maratontittning som gäller, därför krävs en helt annan slags planering än det vardagliga tittandet som liksom bara kommer helt naturligt och otvunget.)

Dagens läxa: Dålig idé att brinna. Så akta er för ljus. Och framförallt kombon hår och ljus.